Gregg’s Cycles New HQ

When designing a retail space for Gregg’s Cycle in Bellevue, Washington Weinstein AU decided to create a building that literally put the bikes out front, and really leverages it’s design to highlight the bicycles. Instead of submitting to the norm and creating another street level retail experience with limited parking Weinstein AU opted for a raised concrete design that provides protected parking below along with easy access to the rear of the building and more parking out back. It also physically boosts the bikes up towards the sky, which definitely accentuates their concept of highlighting the bikes.

This style of, product first retail design is becoming more prevalent. One specific instance that the Gregg’s Cycle reminded me of is the Freitag Flagship Store in Zurich. Design that is both relevant to the brand, it’s products and also develops a customized approach to display that is only applicable to their specific goods and location really creates a richer and more unique shopping experiences. This thought process or equation can and should be applied to other media and applications.

(via ArchDaily »)


Leave a Comment

Want your image to appear next to your comment? Get a Gravatar!


Back to Blog
Trail